logo2

U kunt ook bij ons terecht voor service aan en/of reiniging van uw airconditioning.

Steeds meer personenauto’s en bedrijfswagens zijn voorzien van een aircosysteem. Een airco is comfortabel en zorgt er voor dat u ontspannen kunt autorijden. Daarnaast levert de airco een wezenlijke bijdrage aan de veiligheid doordat het concentratievermogen van de bestuurder bij een aangename temperatuur optimaal blijft. Zomers houdt de airco uw auto lekker koel en in de winter voorkomt het dat de ruiten beslagen. Het is verstandig de airco in alle jaargetijden te gebruiken, dit voorkomt dat door stilstand nare luchtjes ontstaan.

Anders dan veel mensen denken is het aircosysteem niet onderhoudsvrij. Zelfs een goedwerkend aircosysteem verliest 8% tot 10% koudemiddel per jaar. Na enkele jaren merkt u dat de koelcapaciteit van de airco minder wordt. Koudemiddel zorgt naast de koeling ook voor smering van het aircosysteem. Wanneer de vullingschraag van het koudemiddel onder een bepaald niveau daalt, dan kan er aanzienlijke schade ontstaan. Het “hart”, de compressor, wordt dan onvoldoende gesmeerd, raakt oververhit en gaat kapot. Reparatiekosten: € 500,00 of meer!

Om uw aircosysteem optimaal werkend te houden is regelmatige controle in een professionele werkplaats noodzakelijk.

Coole tips
•Zet de airco minstens één keer per week 10 minuten aan. Dit voorkomt lekkages en nare luchtjes.
•Zet de airco niet te koud. Het verschil met de buitentemperatuur kan het best niet groter zijn dan 6 graden.
•Zet voor vertrek kort de deuren of ramen open, zodat de meeste warmte verdwenen is.

Reiniging van het aircosysteem € 29,95 incl BTW
Service aan het aircosysteem € 49,95 incl BTW
Reiniging en service (combipakket) € 69,95 incl BTW

In sommige gevallen dient het interieurfilter ook vervangen te worden. Dit is niet meegenomen in bovenstaande prijzen omdat het filter per merk en model auto een andere prijs heeft. Informeer naar de prijzen voor uw auto.

Voor meer informatie en/of het maken van een afspraak kunt u ons bereiken op 010-2363739 of via werkplaats@autohuiscapelle.nl

 

footerimg